2:29 AM

Game


Salam,
Ahhaa , oleh kerana sekarang ni aku tengah free, so bole la blogging sikit .
Topik kali ni bukan nak luahkan perasaan tidak puas hati , tetapi nak buat sedikit konklusi .
Topik kali ni ialah GAME . Kenapa dengan game eh ? Apa masalah blogger ni dengan game ??

Soalan diatas aku tak nak jawab , tapi aku nak cerita la sikit satu kisah benar .
Ni ha , ada la anak kawan mak aku ni , dia ni seorang yang gila game . Aku pun tak kenal sape sebab mak aku yang cerita . Budak ni gila game yang amat . Pada suatu hari , budak ni refuse tak nak pergi sekolah sebab taksubkan game , tak tahu la game ape . Mak dia paksa2 tapi dia taknak jugak . Lepas tu , entah komputer ke ape entah rosak , dia mengamuk gila2 . Sampai macam tu sekali taksubkan game . Sekarang ni , dia dah berhenti sekolah dah dan hari2 dia ikut mak dia kerja . Setiap hari nak pergi kerja , mak dia mesti kena bawak modem , pc and everything untuk main game .

So , konklusinya , janganlah taksub sangat dengan game . Solat tu jangan lupa . Aku ni pun gila game jugak , tapi masih boleh dikawal . Kalau la korang jadi macam budak tu , cubalah fikir masa depan , entah masak , gosok baju , mandi , semua tak tahu . Nanti isteri yang kena mandikan . Tapi ada ke isteri nak terima korang ?? ^_^

Banyak lagi keburukan main game ni , tapi malas nak taip panjang2 . Nak tahu sangat keburukan game , sila guna www.google.com.my !

Sekian dahulu untuk post kali ni ,

Renung2kan dan Selamat Beramal

8:21 PM

Perempuan Islam

Salam,
Ahhaa ! Dah masuk dua post dah . Harap2 berkembang maju la blog ni
Untuk post kali ini , aku nak luahkan cket pasal awek2 atau perempuan yang beragama Islam ni .. Gambar di atas hanya hiasan , aku main amik je dekat google ..

Sebelum tu aku nak tanya , kalau korang nak kawin , korang pilih perempuan macam mana ? Bertudung atau nampak rambut ? sopan santun atau rockerz ?

Ok lah , aku ni sebenarnya agak tidak puas hati dengan awek2 atau perempuan zaman sekarang ni ... Aku tak tujukan pada sesiapa yer ! Pada para2 awek dan wanita yang membace , jangan marah dan harap diampun ya ! ^_^

Aku tak puas hati la tengok perempuan Islam zaman sekarang ni , banyak yang tak bertudung , pakai sexy2 dan tak tutup aurat malah ada yang sanggup jual diri sendiri . Bukan nak kata aku ni lelaki alim ulamak , aku pun buat dosa jugak , tapi hati aku ni agak sakit tengok perempuan macam ni . Entah kenapa , aku pun tak tau . Dunia nak kiamat agaknya .
Ada perempuan yang pakai tudung tapi lengan pendek . Ada yang pakai tudung tapi pakai pakaian ketat2 . Dorang tak tahu ke bende2 macam ni dosa ?

Aku nak citer sikit la pasal member kepada member aku ni perempuan . Dulu sekolah rendah dia sekolah agama , pastu naik je sekolah menengah tukar sekolah kebangsaan . Sekolah kebangsaan mana aku pun tak tahu . Dulu time sekolah rendah , perempuan ni elok je pakai tudung , tapi sejak dah tukar sekolah menengah aku pun tak tahu apa jadi dekat dia . Tetiba 1 hari , budak perempuan tu add facebook member aku ni . Lepas dah approve , usha la pulak gambar dia , tengok2 .. Haiya , lu ni dlu skolah cina atau sekolah agama ?? Dari pakai tudung , terus hilang tudung dia , pakai pakaian ketat2 . Aku pun tak faham la . Kalau la orang tanya budak perempuan tu 'Adik , dulu adik sekolah maner ?' ,, apa nak jawab ? Entahlah

Urm , sebenarnya banyak lagi idea aku nak taruk dalam post ni , tapi oleh kerana kesuntukkan masa , aku kena out dulu .

Yang baik datang daripada Allah S.W.T , yang buruk datang dari manusia

Sekian dahulu dari Akira

INGAT ! PEREMPUAN YANG BACA JANGAN TERASA !

5:56 AM

Sebar Dakwah




Salam ,
Hari nie aq nk buat luahan cket pasal 1 perkara yg aq x puas hati , iaitu sebar dakwah ...
Bukan aq x puas hati sbb org sebarkan dakwah , tapi aq x puas hati cara dorang sebarkan dakwah tu ... Ada ke patut diorang paksa 'sila baca dibawah dan sebarkan jika tidak , anda tidak dapat keberkatan' <- contoh ....
Lepas tu , org lain pulak kena la bace pastu sebarkan ... Patut ke ?? Nabi Muhammad S.A.W pun x memaksa orang berdakwah ...
Paksa org dakwah dlm dunia cyber bole citer , kalo paksa org dakwah face2face , da lame aq bagi hadiah pelempang ... Aq bkn ape , cume x ske org paksa2 ni ... Kalo terbuka hati untuk buat sesuatu , bru la buat ... Baru ikhlas namanya ... Kalo buat sbb dipaksa , x ikhlas namanya , pahala pun x dpt T_T

Sekian dahulu oleh saya ... Silalah comment yer ^_^ .. Nie pendapat aq je ... Kalo x puas hati , lantak korang lah ... T_T

5:20 AM

Assalamualaikum

Salam,
Oleh kerana nie 1st post , so nak kenalkan diri dlu ..
Panggil je aq akira ...
Umo aq tott tott , secret ^_^
Aq ni bkn bagus sngt ...
Aq buat blog ni nk buat luah hati atau konklusi tentang suatu benda yg aq x puas hati atau x betul ...
kalau aq salah , tolong la tegur ya !